Опис на работната позиција
- Подготвување на масите, поставување на прибор за јадење, чинии, чаши и подметчиња.
- Добредојде и сместување на гостите според тековниот достапен капацитет.
- давање совети кога клиентите избираат оброци и пијалаци.
- Прифаќање на нарачки од клиентите.
- Служење на нарачани оброци и пијалаци и повремено изведување на завршните додворувања за оброците на масата.
- Прифаќање и предавање на притужби на одговорно лице од персоналот.
- Прибирање на уплата и неплатени износи во домашна и странскака валута или преку платежна картичка.
- Отстранување на употребени прибор за јадење, чинии и чаши од масите.
- Прифаќање на резервации за масите.
За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати
Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.
Најчестиот пат во кариерата на еден вработен
Графикот покажува како вработените најчесто напредуваат во својата кариера. Кликнете на името на позицијата за да добиете детали со податоци за плата.
Позиција: Келнер - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство
Работната позиција е
рангирана на
Застапеност на жени на позицијата
Просечна возраст на испитаникот на позицијата
742. место
Поштар
Телекомуникации
22.567 - 45.107 MKD
560. место
Новинар
Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми
24.576 - 45.861 MKD
1. место
IT Architect
Информациски Технологии
32.300 - 331.622 MKD
Дали овој опсег на плати е преголем?
Дознајте ја просечната плата во вашиот регион со пополнување на краток прашалник
Споредете ја вашата плата со другитеДобијте детални информации за платите во вашата земја
Pro
Извештај за плата за компании
7.257,00 MKD*
* со вклучен ДДВ / 6.150,00 MKD без ДДВ
Нарачај анализа- Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
- Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
- Распределба на испитаниците во рангови на плати
- Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
- Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
- Анализа на финансиски бенефиции