Опис на работната позиција
- Подготвување и надгледување на активности поврзани со подготовка на храна.
- Планување на менуси во соработка со готвачите.
- Регрутирање и обука на постојани и повремени вработени.
- Планување на смените и распоредите на вработените.
- Зemspство за строго почитување на прописите за здравје и безбедност.
- Мониторирање на квалитетот на производот и услугите кои се обезбедуваат.
- Водење на финансиски и административни евиденции.
- Управување со платниот список и мониторирање на нивото на трошоци.
- Одржување на залихи и порачување на нови материјали и опрема по потреба.
- Интеракција со клиентите доколку е вклучен во работата со клиенти.
- Комуникација со добавувачите и клиентите.
- Преговарање за договори со клиентите, проценка на нивните барања и обезбедување дека се задоволни од услугите кои се обезбедуваат (во угостителството на договорна основа).
За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати
Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.
Најчестиот пат во кариерата на еден вработен
Графикот покажува како вработените најчесто напредуваат во својата кариера. Кликнете на името на позицијата за да добиете детали со податоци за плата.
Позиција: Менаџер за кетеринг - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство
Работната позиција е
рангирана на
Застапеност на жени на позицијата
Просечна возраст на испитаникот на позицијата
742. место
Поштар
Телекомуникации
22.567 - 45.107 MKD
241. место
Специјалист за компензација и бенефиции
Човечки Ресурси
26.308 - 72.178 MKD
1. место
IT Architect
Информациски Технологии
32.300 - 331.622 MKD
Дали овој опсег на плати е преголем?
Дознајте ја просечната плата во вашиот регион со пополнување на краток прашалник
Споредете ја вашата плата со другитеДобијте детални информации за платите во вашата земја
Pro
Извештај за плата за компании
7.257,00 MKD*
* со вклучен ДДВ / 6.150,00 MKD без ДДВ
Нарачај анализа- Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
- Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
- Распределба на испитаниците во рангови на плати
- Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
- Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
- Анализа на финансиски бенефиции